Пловдивско село тъне в мръсотия, жителите бесни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:42 / 21.07.2024
7067
Възмутени жители на село Брестник се свързаха с Plovdiv24.bg, за да разкажат за наболял техен проблем.

"Контейнерите на ул."Рожен" преливат от боклуци, а миризмата е страшна особено през летния период. Всеки вторник трябва да се почистват, но уви редовно се пропуска. Каква е причината?", питат живущите.

Екипът ни се свързва с кметството на населеното място. Оттам ни отговориха, че са запознати с проблема, който не е само на улица "Рожен", а в цялото село Брестник.

Посъветваха ни да пренасочим въпросите си към фирма "КМД", която отговаря за управлението на отпаданци в град Пловдив, с която те имат сключен договор.

Управителят на фирма КМД Иван Добревски ни обясни, че ще се постараят да почистят боклука в петък, преди уикенда, ако няма проблем с камионите.

На въпроса ни, защо се случва да пропуснат да премахват отпадъците навреме.

Той отговори, че понякога камионите се чупят, понеже са предвидени за тежест до 5-6 тона, а теглото на отпадъците е около 12 тона.

По думите му контейнерите биват препълнени още след самото почистване с какви ли не боклуци, различни от битови – строителни отпадъци, гуми, стари мебели и т.н.

В сигнала си до нас жителите също изказаха възмущение от своите съселяни, като ги призоваха да престанат да изхвърлят всякаква ненужна покъщнина.

"Прави впечатление, че веднага след почистването идват хора с пълни коли и без никакви скрупули изхвърлят всякакви отпадъци, различни от битови. Процесът трябва да е двупосочен - както хората да са отговорни така и съответните институции.", споделят те.

Хората са категорични, че кметът на село Брестник Кръстю Чунчуков е единствения, който може да реши проблема в най-кратък срок.

"Пред него е изборът дали да се поставят още контейнери или да се организира почистване два пъти седмично. Може да вземе пример и от ОП "Чистота" , които поставиха контейнери тип “ Лодка " на 8 места в 6-те района на Пловдив.", допълват те.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).