Побойникът на десетокласника от Пловдив - с криминално досие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:12 / 26.09.2012
2793
Както вчера писахме, 39-годишен пловдивчанин нападна с гаечен ключ десетокласник от Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Грозната сцена станала малко преди края на учебните занятия в понеделник. Докато охраната на школото се намеси, разгневеният баща успял да удари с металния инструмент ученика. Десетокласникът Георги Симеонов бил откаран целият в кръв в болница
където се сдобил с два шева на главата. 

"В момента детето е добре и случаят се разследва. Професионалната гимназия е спокойно училище и такъв инцидент при нас става за първи път", обясни директорът на школото Кирил Саксанов. На практика обаче всеки може да премине необезпокоявано през двора на бившия техникум "Антон Иванов", както и до днес пловдивчани наричат гимназията по машиностроене.

Инцидентът станал около 11,20 часа в двора на школото в понеделник. Минути по-рано родителят се качил в директорския кабинет, за да поговори със Саксанов по проблем със сина си. Седмица по-рано детето на ядосания баща било набито в гимназията от друго момче от 10-и клас. Докато таткото си говорел с директора, видял през прозореца от кабинета, че на двора се разкарва Георги Симеонов. Това бил десетокласникът, чието име се спрягало в боя с детето му от предната седмица. Родителят скочил, напуснал срещата с директора и хукнал да се разправя с ученика.

Когато стигнал до него, извадил гаечен ключ и го халосал по главата. В помощ на десетокласника Георги се притекли както директорът, така и охраната на училището и успели да го отърват от разгневения родител, уточниха разследващи.

Вчера в професионалната гимназия имаше психолог и педагогически съветник, които съобщиха, че нищо страшно не било станало и че пребитият ученик вече е добре. Родителят, решил да раздава сам правосъдие, е с криминално досие за нанесена средна телесна повреда при предно сбиване, в което е участвал, съобщиха от полицията в Пловдив. По информация от районната прокуратура мъжът не е съден до момента. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).