Побратимяваме се с два украински града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 14.04.2009
875
Четири града за побратими на Пловдив е предложил при срещата си днес с кмета Славчо Атанасов украинският посланик Виктор Калник - Донецк, Днепропетровск, Лвов и Запорожие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще се побратим с два от предложените градове. Все още не сме решили с кои точно, но всички са сериозни центрове, имат милионно население, някои са икономическото сърце на Украйна и ще е добре за Пловдив да има връзка с тях", заяви Атанасов пред журналисти.

През есента ще се разменят визити с кметовете на избраните за побратимяване градове. Само след месец на кмета ще гостува колегата му от Екатеринбург, който пък е един от най-мощните икономически центрове на Русия, за да подпишат договор за побратимяване с него, в преддоговорни отношения Пловдив е и с узбекистанския Самарканд. В разширяване на връзките с държавите от бившия Съветски съюз Атанасов вижда възможност за светли перспективи за пловдивския бизнес поради необятността на пазарите там. Очаква побратимените градове да вземат сериозно участие и на организираните от Пловдивския панаир изложения, както и да изпращат туристи.

Според посланик Калник Украйна би била добър пазар за българските стоки. Той очаква български предприемачи да вземат участие в големи инфраструктурни проекти, които предстои да се осъществят в страната му заради европейското първенство по футбол през 2012 г.

Пред медиите бе представен бъдещият почетен консул на Украйна в Пловдив - Димитър Георгиев, който според кмета е добър избор, защото е обществено активен и бизнесмен с безупречна репутация.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
27.05.2009 Уточниха украинските градове, с които ще се побратимяваме
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).