Почетохме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:39 / 02.06.2006
1247
Днес точно в 12:00 часа с триминутен вой на сирени отбелязахме Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на героя в Цар Симеоновата градина се събраха политици, общественици и граждани на Пловдив.

"Народите се равняват само по върховете, а не по низините си, затова всички ние не трябва да се превръщаме в дежурни оплаквачи на върхове. Велика е единствено онази молитва, на която едничкият отговор е мълчанието". С тези думи завърши словото си по случай деня на Ботев и загиналите за свободата на България Йордан Велчев, носител на наградата "Пловдив" за литература. Пловдивчани почетоха делото на падналите за Българското Освобождение с духова музика и венци пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина. Цветя поднесоха кметът на град Пловдив - д-р Иван Чомаков, областният управител - Тодор Петков, обществени организации и граждани. Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).