Подготвят уличните ремонти със заем от 50 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:08 / 10.12.2006
1011
До дни ще бъдат подписани договори с изпълнителите на две обществени поръчки за проектиране и ново строителство и ремонт на улици в Пловдив. Това съобщи главният инженер Дичо Дафов. Строително-ремонтните работи са по програмата за управление на публичната техническа инфраструктура. За мащабните улични ремонти община Пловдив взе облигационен заем в размер на 50 млн. лв. от “Райфайзенбанк”. През август управата обяви пет процедури по ЗОП за ремонт, реконструкция и ново строителство на улици и пътни и мостови съоръжения. Срокът за изпълнение на предвидените мероприятия е краят на 2009 г.

На консорциум от фирмите “Инжстрой” АД и “Драгиев и Ко” ООД ще бъде възложено проектирането на разширението и строителството на части от бул. “Руски”, бул. “Васил Априлов”, бул. “Марица-юг”. В пакета са включени изграждането на подход към бул. “Менделеев”, както и ремонт на улици в районите “Централен” и “Западен”. Общата сума е 9 513 242 лв.

Договор за ремонт на паважни и тротоарни настилки на улици на територията на шестте района на Пловдив ще бъде сключен с единствения участник в търга - “Драгиев и Ко” ООД. Строително-ремонтните работи възлизат на 6 423 186 лв.Предстои да бъде избран изпълнител на обществената поръчка, която включва реконструкция и разширение на част от бул. “Източен” и кръстовището на бул. “Цар Симеон” с Ягодовско шосе, както и ремонт и инженеринг на улици в райони “Източен” и “Тракия”. За участие в търга бяха подадени шест оферти. Предвидената сума е 9.155 млн. лева.

В ход е процедурата по избор на фирма, на която да бъдат възложени реконструкцията и разширението на част от ул. “Победа” и на ул. “Д. Талев”. Обществената поръчка включва и инженеринг на комуникационна връзка Карловски надлез - ул. “Д. Стамболов”, и ремонт на улици в районите “Северен” и “Южен”. Сумата за предвидените мероприятия е 9.608 млн. лева.

С цел ускоряване на процеса служебно бе изготвен план за организация на движението. Разработката е свързана със строителството на дублиращ мост на бул. “Руски” и ул. “Победа” и с ремонта на Асеновградския надлез и на моста при остров Адата. На 23 ноември Специализираният експертен съвет по устройство на територията към община Пловдив одобри работния проект за втория мост на “Герджика”. Разработката е на “Мостконсулт” ООД. Стойността на обществената поръчка за трите съоръжения е 12 385 832 лв.В ход са и процедурите за избор на консултантски фирми за упражняване на строителен надзор и технически контрол на строителството на обектите, включени в петте пакета.

Информацията е на вестник "Строителство имоти".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).