Подновяват ремонта на "Брезовско шосе"? Да, ама не!

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
17:08 / 26.08.2024
4917
С всеки изминал ден надеждата, че ремонтът на "Брезовско шосе" ще бъде завършен окончателно до края на 2024 г., се топи като ланския сняг. Десетки бизнеси успяха да фалират, гражданите пък като че ли свикнаха да пътуват по запечатка, а не гладък асфалт. След преодоляването на всички административно-документални недоразумения между община Пловдив и фирмата изпълнител съобщихме с голяма доза ентусиазъм, че строители и археолози се връщат на обекта

Оказа се, че оптимизмът е бил напразен. С изгрева в ден понеделник ведро си помислихме, че със започването на новата седмица на терена вероятно ще се появят машини, работници и специалисти. Но не би. И този ден си замина по живо по здраво, в очакване на следващия.

Какво се случва на "Брезовско шосе"?

През улицата минава Северният обходен колектор, който е част от Водния цикъл на Пловдив. Полагането на големите тръби бе възпрепятствано от попадащата в трасето праисторическа селищна могила Яса тепе 1.

За пълното завършване на "Брезовско шосе" остават около 150 метра. Според изчисленията на строителите, там трябва да се сложат 15-16 тръби. За всяка от тях са необходими 20 дни, или общо 300 (работни) дни. По думите на археолозите предстои навлизане в най-важната част на могилата, което означава, че една тръба може и по-бавно да се слага. Според технологията, машините първо разкопават определен участък за работа на археолозите, те пък правят своите проучвания и чак след завършването на участъка се слагат тръбите. 

Срокове

Целият обект трябваше да бъде приключен до края на 2023 г., но заради археологията, а в последствие и заради административното забавяне, е под въпрос завършването на колектора и тази година. Строителните дейности бяха спрени за зимния период малко преди миналата Коледа и трябваше да бъдат подновени в началото на март. Това не се случи заради продължителни преговори между общината и фирмата относно финансовите условия в анекса към основния договор. 

Паралелно с "Брезовско шосе" трябва да се преасфалтира и южното платно на бул. "Дунав", което е възможно да стане за не повече от 2 седмици.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (320):
14.09.2024 Археолог за "Брезовско шосе": Ще трябва да се довърши проучването и
догодина
05.09.2024 Гневни пловдивчани за безконечния ремонт на "Брезовско шосе": Издевателство над хората
19.08.2024 Предпоследно: Строителите подновяват работата по "Брезовско шосе"
24.07.2024 Пълно затъмнение: Никой не знае кога ще бъде довършено "Брезовско шосе"
22.07.2024 Пловдивчанин: Боклуци, кратери и безотговорност 6 месеца след
ремонта
30.06.2024 Археолог за "Брезовско шосе": Безвъзвратно загубихме 3 месеца и няма как да ги наваксаме
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).