Подписваме споразумение за сътрудничество с италианската област Емилия-Романя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 08.09.2006
947
На 11 септември областният управител Тодор Петков и Флавио Делбоно – вицепрезидент на италианската област Емилия-Романя ще подпишат Споразумение за сътрудничество. Укрепването на приятелските взаимоотношения и сътрудничеството между общностите на областите е в рамките на процеса на разширяване на Европейския Съюз. В споразумението страните заявяват, че ще обединят усилията си за организиране и осъществяване на размяна на опит и информация в следните направления:
1. Институционално сътрудничество- с цел насърчаване развитието на общи проекти ще се осъществяват съвместни действия по взаимната обмяна на информация за задачите и функциите на съответните политически и институционални органи
2. Икономическо коопериране - ще бъде насърчавано развитието на икономически, търговски и производствени отношения, както и създаването на смесени joint-venture дружества между фирми от двете държави.
3. Иновация и Технологично развитие - страните ще подпомагат установяването на контакти между висши учебни заведения, Изследователски центрове, Центрове за иновация и технологично развитие с цел разработване на проучвания, изследвания и проекти;
4. Професионално обучение, Учебни заведения и Култура
В това направление страните ще подпомагат установяването на преки връзки между културни и образователни институции с цел сътрудничество и създаване на Центрове за професионална подготовка;
5. Европейски програми

В документа страните заявяват, че ще си сътрудничат в областта на европейските програми и при разработването на съвместни проекти, които да се предлагат за финансиране на Европейския Съюз.

Целта на Споразумението е да се насърчават и подпомагат преките контакти между икономически и търговски организации, предприятия от сектора на производството, търговията и услугите и по- специално в индустриалното и селско стопанско производство в двете области.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).