Показаха безкръвна операция на простата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:13 / 25.07.2009
8440

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ
Първата в града операция на простата с ново поколение медицински лазер ще бъде извършена днес от екип-специалисти в пловдивска клиника. Апаратът, който е произведен от водеща немска компания, е бил използван първо във Варна.

Според специалистите с прилагането на този метод доброкачественото увеличение на простатата (аденом) се отстранява бързо и без усложнения, а престоят в болницата е само едно денонощие. Рискът от усложнения и импотентност е само теоретичен, а отстраняването на аденома с този лазер става за около 30 минути, твърдят водещи уролози.

Новото поколение лазер зимества т.нар. "зелен" лазер в Европа и САЩ, защото е три пъти по-ефективен и сигурен, компактен, не се нуждае от водно охлаждане и силов ток. Много важна и мултифункционалността му в урологията и венозната хирургия, за разлика от предишните поколения лазери само с една функция.

Увеличението на простатната жлеза се наблюдава в 30 - 40% от мъжете между 50 - 60-годишна възраст и в 75 - 90% у мъжете над 61 години, сочи статистиката. Само 15 на сто от засегнатите обаче се оплакват на лекар от настъпилите промени в уринирането.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).