Показаха как ще изглежда ул. "Даме Груев" след ремонта! Промяната е огромна!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:04 / 05.05.2021
13792
Община Пловдив има готовност да подпише договор за реконструкция на  ул. "Даме Груев“ с избрания изпълнител - "Парсек груп“ ЕООД, след като изтекоха сроковете за обжалване, съобщи заместник-кметът "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни. 

По думите му ул. "Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Улицата е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район "Южен“ през надлез "Родопи“ с "Тракия“ и "Централен“. След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард -  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. "Македония“ до ул. "Охрид“, във втория ще се продължи до ул. "Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез "Родопи“, обясни кметът на район "Южен“ Костадин Язов. Очаква се същинските дейности по ремонта да започнат  през лятото.

Виж коментарите (2)

Още по темата (292):
20.09.2024 Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
11.09.2024 Хасковска фирма пробва да блокира два важни за Пловдив проекта
16.08.2024 Дочакаха го! Монтират светофар на улица "Даме Груев"
15.08.2024 Най-неприятната за шофьорите в Пловдив павирана улица ще бъде с асфалт
15.08.2024 Махат паветата от още една улица в Пловдив
26.07.2024 Нови драми около най-изстраданата улица в Пловдив, ще има и светофари
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанинът Лазар Радков: За първи път ми се случва със сметка...
Шофьорката, блъснала ученичка в Пловдив и избягала, поправи грешк...
Опасен престъпник е арестуван в Пловдив
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив: Не казва...
"Възраждане": Политиката на българската държава следва политиката...
В Пловдив предстои събитие, неподходящо за лица под 18 години


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).