ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Показват дамско бельо от началото на 20-и век в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 28.10.2011Коментари (0)2912
©
Снимка: Архив
Италианският фестивал не казва на хората: "Станете хубави с помощта на скалпела и силикона", а им помага да разкрият своята естествена красота. С тези думи днес главният директор на Международен панаир - Пловдив Иван Соколов даде старт на 18-ото издание на модния форум, което по традиция се провежда в Палата 2 на изложбения център.

На тържествената церемония бяха изпълнени химните на България и Италия, а лентата преряза президентът на козметичния гигант BES Серджо Фреголи, потвърдиха организаторите. С присъствието си "пълнолетието" на Италианския фестивал на красотата и прическата уважи и изпълнителният директор на Панаира Богомил Бонев. Сред официалните гости бяха съпругата на турския консул у нас г-жа Рамис Шен, почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо, Анелия Дошева - дистрикт гуверньор на клубовете "Ротари" за България, модният дизайнер Мирослав Стамов в ролята му на почетен консул на регион Лацио в България и дългогодишния италиански консул Пиетро Луиджи Гия. Лице на фестивала отново е певицата Андреа.

Стартът на модната фиеста, която ще продължи до 30 октомври включително, бе даден с шоу ревю на четирикратният световен шампион по фризьорство Алесандро Янаконе. В неделя, 30 октомври, друго известно име в бранша - артистичният директор на BES-Милано Саверио Палма, ще закрие форума с най-новия си спектакъл "Sensi" ("Чувства").

В рамките на 18-ия Италиански фестивал на красотата и прическата ще бъдат обучени безплатно 250 фризьори. Техни треньори и лектори ще са висококвалифицирани италиански стилисти и технически експерти по колористика. Акцията е част от традиционните специализирани обучения на най-голямото изложение в козметичния бранш, което се провежда два пъти в годината в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив.

Успоредно с това на сцената и на щандовете прочути италиански стилисти ще показват авторски ревюта и ще изнасят открити уроци за работа с най-иновативните продукти, материали и техники във фризьорството. В рамките на фестивала ще се проведе и конкурсът "Златна ножица" в старша и младша възраст, обясниха организаторите.

Италианският фестивал на красотата и прическата е и първата институция, която дава трибуна за изяви на млади фризьори и гримьори. Всяка година се увеличава броят на участниците от специализираните средни училища по изкуствата. На 18-ото издание на форума 7 професионални гимназии ще имат свои представители в категория "Младша възраст" на конкурса "Златна ножица". Записани за участие са средношколци от Пловдив, София, Варна, Пазарджик, Русе, Враца и Ловеч. В първия ден на фестивала те ще се представят в 2 конкурсни раздела - прическа и грим, като във всеки от тях трябва да покажат абитуриентска и ежедневна визия.

Дебют на сцената в Палата 2 ще направи известният на европейските модни подиуми стилист от Alfaparf-Милано Вито Фраскила. Като почитател на кубизма той ще създаде прически, чиито цветове и форми напомнят картини на Пабло Пикасо, обясниха организаторите на Италианския фестивал.

Най-новите тенденции и продукти за оцветяване в продължение на два дни в Палата 2 ще демонстрира още един представител на модна група Alfaparf-Милано - англичанката Вивика Дейвис, за която това е първо представяне в България.

Сред атракциите на 18-ия Италиански фестивал на красотата и прическата тази есен е нестандартно ревю на дамско бельо от началото на 20-и век, което ще се проведе утре. Старовремското интимно облекло е част от непоказваната до момента експозиция "Когато бабите ни се зажениха" на пловдивския Етнографски музей, който за втори пореден път ще има свой изложбен щанд в Палата 2 в рамките на фестивала.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: