Полицай от Пловдив е заподозрян в съучастие с банда фалшификатори на документи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 02.12.2004
1056
Офицер от Второ РПУ в Пловдив ще бъде уволнен, ако се докаже, че е имал намерение да информира един от членовете на престъпната група, задържана в Пловдив при операцията на антимафиотите на 30 ноември, съобщи Дарик радио.
Все още няма доказателства, че полицаят от Второ РПУ е имал намерение да предупреди фалшификаторите за акцията на колегите му от РЗБОП. Ако вътрешното разследване докаже, че полицейският служител е информатор на престъпната група, ще бъде уволнен, заяви директорът на РДВР-Пловдив полковник Йордан Кюмюрджиев.
При провеждане на операцията във вторник вечерта в момент на задържане на един от членовете на престъпната група е засечено телефонно обаждане от офицер на Второ РПУ. По информация на Дарик радио единият от шестимата задържани, известен с прякора Мичо Дебелия, е бил основен организатор и поръчител на фалшивите паспорти. Акцията е отлагана няколко пъти през изминалите месеци за изтичане на информация. Според източници на Дарик Дебелия е бил предупреждаван от вътрешен човек в полицията два-три дни преди всяка планувана полицейска акция. Другият задържан, Тони Дългия, се е занимавал предимно с разпространение на фалшивата валута. Очаква се днес срещу шестимата задържани да бъдат внесени искания за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”. Информацията е на Focus news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).