Полицай състави акт на шофьор на линейка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:48 / 10.03.2006
1708
Полицай от Шесто РПУ състави акт на шофьор на линейка, въпреки че е карал с включени светлини и сирена и е транпортирал пациент с опасност за живота. Това стана в сряда вечерта на кръстовището на булевардите Източен и Княгиня Мария Луиза. Старши-лейтенант Ботю Гиргинов от отдел КАТ съобщи, че по нареждане на началника на Шесто районно управление на МВР полковник Емил Ганчев е назначена комисия, която да разследва инцидента.

Според очевидци на катастрофата, шофьорът на линейката Пешо Петров е спазил задължителните изисквания на Закона за движение по пътищата - да се движи с включен светлинен и звуков сигнал. Всички спрели да направят път на линейката с изключение на 29-годишния водач на бял опел-комбо, който блъсна автомобила на Центъра за спешна медицинска помощ. В линейката е пътувал пациент с опасност за живота. Спасен е по чудо след като е транспортиран до болницата с друг лекарски екип. Доктор Иван Делчев се оплака, че е масова практика шофьорите да не дават предимство на линейките. Започналата проверка още днес има за цел да изясни всички обстоятелства във връзка с инцидента, включително и това защо не е санкциониран 29-годишния шофьор на белия опел, който предизвика катастрофата. Информацията е на ТВ Евроком.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).