Полицай замесен в контрабанда на цигари край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
17:14 / 12.07.2013
5266
Схема за разпространение на кантрабандни цигари е пресечена при операция в пловдивското село Калояново. Съвместните действия на служители от дирекция "Вътрешна сигурност" и ГД "Национална полиция" са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив; на деветимата задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. 

Служители от дирекция "Вътрешна сигурност" и ГД "Национална полиция" проведоха вчера операция в пловдивското с. Калояново. Полицейските действия срещу незаконното разпространение на цигари без бандерол са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив. В хода на операцията са задържани девет души, за които е установено, че се занимават с нелегално производство на насипни цигари. При последвалите претърсвания в домовете на арестуваните са открити и конфискувани големи количества саморъчно направени цигари. За престъпление по чл. 234 от НК - държане на акцизни стоки без бандерол - обвинения са повдигнати на А.К. /38 г./, Д.А. /57 г./, 53-годишната Н.С., М.Д. /43 г./, С.Т. /45 г./, М.Р. /29 г./, Р.Р. /38 г./, А.С. /31 г./ и А.Д. /58 г./. 

На 45-годишния С.Т., който е полицейски служител, са повдигнати и обвинения по чл. 270 от НК - за възпрепятстване на органите на властта да изпълняват служебните си задължения, и по чл. 284 от НК - за предоставяне на информация, представляваща служебна тайна. С прокурорско постановление на деветимата са наложени 72-часови мерки за задържане. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).