Поликлиника в Пловдив ще бъде ремонтирана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:31 / 16.08.2005
950
Социалната отговорност и обвързаност на “Каменица” АД с град Пловдив мотивира бързите и конкретни действия за реконструкцията на Диагностично Консултативен Център “Пловдив”. Компанията дарява 25 000 лева за възстановяването на медицинския център.

С дарението за болничното заведение компанията иска да помогне на местното управление да се справи с кризисното положение и да намали опасностите от инфекциозни заболявания, както и заплахите за цялостното здравословно състояние на бедстващите.

В резултат на обилните валежи в периода между 4-ти и 6-ти август 2005 г., паднали в Централна и Южна България и изпускането на значителни водни количества от хидротехническите съоръжения, разположени по водосборния район на р. Марица, са нанесени редица поражения в района на 4-ти километър на града. Сред пострадалите сгради е и Поликлиниката в района, като тук щетите са свързани с апаратурата и ел. инсталациите.

Изпълнителният директор Андреас Зеемюлер осъзнава нуждата от бързи решения на местно ниво, които да подпомогнат бъдещия дълъг процес на възстановяване на инфраструктурата на засегнатите от бедствието райони.

“Каменица” АД обръща особено внимание на спешната нужда от ремонт на обществено-значимите сгради като болници, общежития за временно настаняване и др. Тяхното нормално функциониране е необходимо за намаляване на евентуалните рискове и избягване на бъдещи щети.

Според г-н Зеемюлер, целенасоченото подпомагане на възстановяването на щетите, настъпили в резултат на обилните валежи в страната ще бъде най-ефективната подкрепа, която компаниите в България могат да окажат в бедстващите райони. “Каменица” АД отправя апел към големите фирми за участие в конкретни проекти за реконструкция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).