Понижават прокурор, катастрофирал пиян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 10.10.2007
1067
Зам. окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков може да бъде понижен в длъжност районен прокурор заради катастрофата, която предизвика в края на август. Това научи "Сега" от магистрати. Експертизата показа 1.39 промила алкохол в кръвта на обвинителя. Янков се блъснал с колата си в друг автомобил на Околовръстния път на Карлово. Пострадали нямаше, но вместо да помогне на шофьора на другата кола, която се ударила челно в телена ограда, служителят на закона продължил по пътя си. Наблизо обаче бил спрян от патрул на РПУ - Карлово. Образувано е следствено дело. За шофиране с над 1.2 промила НК предвижда до 1 г. затвор.

За понижението в длъжност настоява шефът на Окръжна прокуратура-Пловдив Андрей Атанасов. Искането му до Висшия съдебен съвет е мотивирано с нарушаване на правилата на професионалната етика и за извършване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт. Понижението е четвъртото по тежест наказание, което предвижда Законът за съдебната власт.



Източник: в."Сега"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).