Поправката Ванко 1 обезмисли работата на пловдивските магистрати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:34 / 21.12.2006
1416
Пловдивските институции си свършиха много добре работата по делото Ванко1, а понататък вече бяха принудени да прилагат новия закон, каза в съдебната рубрика на Дарик радио „Темида” Радка Петрова-председател на Пловдивския апелативен съд и член на Висшия съдебен съвет. Тя отказа да коментира забавянето на делото във Върховния касационен съд, но подчерта, че законовата поправка, направена от Парламента на член 155 от НК обезмисли работата на пловдивските магистрати.

Съдиите трябва да прилагат на практика новите закони, а през изминаващата 2006 година Народното събрание е приело над 240 нови. През отиващата си година магистратите се подготвиха за прилагането не само на българските, но и на европейските закони, част от които се прилагат пряко след 1 януари 2006, каза Радка Петрова.

Много работа свършиха магистратите и в усвояването на европейските практики, в работата с гражданите и в доброто взаимодействие между всички инситутиции, затова равносметката за 2006 година може да бъде определена не като положителна или отрицателна, а като много свършена работа анализира г-жа Петрова. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).