ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поредица от инициативи в Пловдив за Деня на влюбените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 13.02.2013Коментари (0)2346
©
Във връзка с 14 февруари - Деня на любовта, екипът на Центъра по превенция на СПИН и сексуално-предавани инфекции към Община Пловдив и Местен Общински комитет за превенция на СПИН при община Пловдив организираха и проведоха конкурс за литературна творба и рисунка за учениците от всички общински и държавни училища с послание до всички граждани на Община Пловдив "Да се обичаме разумно!". 

Творбите от конкурса са свързани тематично с превенция на СПИН и с посланието на конкурса и ще са част от изложба от 15.01.2013г. до 17.02.2013г. във фоайето на детския отдел на библиотека "Ив.Вазов". Изложбата ще е във връзка с 14.02.2013г.-ден на влюбените и любовта. 

Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център по наркомании /ПИЦ/ - Пловдив планират да организират мероприятие в 5 /пет/ пловдивски училища, от които има най-активно присъствие на ученици-членове към "Клуб на доброволеца" към ОСНВ и ПИЦ-Пловдив. 

Мероприятието ще бъде под мотото: "Нека се обичаме отговорно!" и ще се състои в следното: Във всяко от 5-те училища ще бъде поставена "Кутия на любовта", в която всеки ученик ще има възможност да отправи своето любовно послание към конкретен човек или към всички /явно или анонимно/. 
 
Целта е да се съберат максимално повече позитивни послания, които впоследствие ще бъдат предоставени на учениците до които са адресирани, а всички останали ще бъдат поставени на "Табло на любовта" за съответното училище!

В организацията и провеждането на мероприятието специалистите-психолози от Превантивно-информационния център-Пловдив ще привлекат педагогическия съветник на съответното училище и доброволците от него.

Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ ще организира медийни кампании за достигане на младите хора в риск в областта и промотиране на безрисково сексуално поведение на 14 февруари 2013 - антиспин акция на Главната улица, част от националната Анти спин кампания

Фондация "Авис вита" ще проведе две кампании сред целевите групи, с които работи на самия 14-ти Февруари и на 16-ти февруари - събота.

Регионална здравна инспекция /РЗИ/-Пловдив ще има следните инициативи за гражданите:

Презентация на тема: "Отговорно сексуално поведение" с ученици от 6 - 8 клас от СОУ "Софроний Врачански", гр.Пловдив с представяне на информация за най-често срещаните сексуално-преносими заболявания, здравна беседа за пътищата на разпространение, рисковите групи и профилактика, тест за знания и нагласи, свързани с ППИ в зала в РЗИ - Пловдив.

Провеждане на дискусия и интерактивни занимания на тема: "В света на чувствата" с ученици от 7 и 8 клас в Помощно училище "Стефан Караджа" - гр.Пловдив /специализирано за обучение и възпитание на деца с тежки и множество увреждания/ на 11.02.2013 г. в зала в ПУ "Стефан Караджа"- гр. Пловдив. 

Презентация на тема: "ХИВ/СПИН", работа с казуси, видеопрожекция на филма "Ти гониш" и дискусия по темата "Рисково сексуално поведение" с ученици от 10 и 11 клас на НХГ "Цанко Лавренов", гр. Пловдив на на 12.02.2013 г. в зала в РЗИ - Пловдив.

Провеждане на информационна кампания "кафе с презерватив" с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение сред младите хора в МОЛ - Пловдив на 14.02.2013 г. в кафене в МОЛ - Пловдив. Кампанията ще бъде със съдействието на доброволци от Фондация "Панацея", Студентски съвет към ПУ ‘'Паисий Хилендарски'', Асоциацията на студентите медици - Пловдив.

Поставяне на кутия за най-оригинални любовни послания в аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив/МУ-Пловдив/ с брошури "СПИН/ХИВ", валентинки "Бъди в час", книжки и презервативи чрез представители на Асоциация на студентите медици - Пловдив на 14.02.2013 г. в аудиторен комплекс на МУ - Пловдив.

Провеждане на информационни кампания сред млади хора, посещаващи фитнес центрове в гр. Пловдив на 14.02.2013г. във Фитнес центрове в гр. Пловдив.

Провеждане на здравна беседа за най-често срещаните сексуално-преносими заболявания и тяхната профилактика сред клиенти на "Дроп - ин център" към Фондация "Панацея", работеща с инжекционно употребяващи наркотици на 14.02.2013г. в "Дроп-ин център", кв. "Столипиново" на ул. "Пламък" №2.

Подпомагане на медицинските специалисти от учебни заведения в гр. Пловдив и областта при изготвяне на информационни табла с печатни материали и предоставяне на брошури, валентинки и презервативи за организираните АНТИСПИН кампании за 14 февруари.

Тази година на 14-ти февруари Студентски съвет към ПУ ‘'Паисий Хилендарски'' организира кампания по случай Деня на влюбените. 

Входът на сградата на Ректората ще бъде тематично украсен в синхрон с празника. Освен валентинки, ще се раздават и трифонки за тези от вас, които предпочитат да празнуват Трифон Зарезан. 

За необързаните Студентски съвет към ПУ ‘'Паисий Хилендарски'' има удоволствието да съобщи, че за първи път организира специално за студентите на територията на гр.Пловдив - Speed Dating.

Speed Dating (Бързи срещи) представлява формат, популяризиран из цял свят, като събитие в което участват 15 мъже и 15 жени, които в рамките на по 7 минути имат възможност да се срещнат с всеки представител от срещуположния пол. Каним Ви да станете част от нещо ново и различно, което със сигурност ще внесе разнообразие и много настроение в навечерието на празника. 

Гарантираме Ви, че ще се запознаете с много интересни хора. Не изключвайте вероятността точно оттук да поставите началото на едно добро приятелство или нещо повече!

Единственото, което се изисква от Вас, е да бъдете естествени и усмихнати! Само за няколко минути може да разберете дали прехвърчат искри между вас и човека от другата страна, затова бъдете авантюристично настроени и позволете на романтиката да Ви завладее. 

Подарете си една вечер, изпълнена с много настроение и приятни емоции. Това ще бъде едно невероятно приключение, което ще остане незабравимо преживяване във Вашата колекция от весели спомени. Да не забравяме, че най-хубавите неща са тези, които ни връхлитат, когато най-малко очакваме. 

Събитието ще се проведе в клуб ‘'Мармалад'' днес от 20:00 - 23:00 часа. Във връзка с 14 февруари - Денят на влюбените Асоциацията на студентите медици - Пловдив /АСМ/ организира кампания с цел Превенция на СПИН и други сексуално предавани инфекции. 

През деня в двора на Медицински университет-Пловдив на студентите ще се раздават валентинки, в тон с празника, презервативи и брошури по проблема. 

Вечерта ще се организира парти в кафе-бар "Мохито", където отново доброволци от АСМ Пловдив ще раздават информационни материали на младите хора.



Още по темата: общо новини по темата: 30
14.02.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: