Пороят отново взе жертви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:48 / 20.09.2005
2515
Проливният дъжд, паднал тази нощ в Пловдив, отново заля улици и наводни мазета на къщи, главно в район “Северен”. Сигналите в Гражданска защита са получени от граджани, а отводняването се е извършвало от два екипа на “ВиК”.

Наводнени къщи има и в селата Красново, Старо железаре, Труд и Строево. Закъсали коли на пътя Ръжево конаре - Калояново са били извлечени с помощта на Гражданска защита.

В Пловдивско най - пострадали са общините “Марица”, Калояново и Хисар, където има много наводнени къщи - съобщи за Радио Пловдив шефът на Пловдивската Гражданска защита Атанас Атанасов. По думите му, най - тежко е положението в село Дълго поле. Там има загинала жена, след като къщата и се е срутила върху нея. Хората, чиито къщи са били залети през нощта, са настанени в училището. От Гражданската защита са осигурени дюшеци и одеяла, високопроходима техника с екипи. Десетки къщи са наводнени и в селата Труд и Строево. Евакуирани са пътниците от влак, закъсал на гара Калояново - съобщи още Атанас Атанасов. Той допални, че в Пловдив също има наводнени улици, мазета, пътни възли, които в момента се отводняват.
До 5 ч. тази сутрин два екипа на дружество “В и К” са работили по отпушването на шахти в целия град - съобщиха дежурните диспечери. Токов удар е оставил без електрозахранване за няколко часа тази нощ помпената станция “Изток 2”. Минути преди полунощ повредата е била отстранена и станцията работи нормално, няма сигнали за нарушено водоподаване.

Само с 5 см. се е покачило нивото на водата в язовир “Тополница” от падналите през нощта валежи, в момента в язовира има около 100 милиона кубически метра вода. Язовир “Тополница” не се източва - съобщават от Гражданската защита в Пазарджик и уточняват, че нивото на реките Тополница и Марица е нормално, няма повишаване след падналите през нощта валежи.


Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
21.09.2005 Напоителни системи отричат изпускане на язовир
21.09.2005 Съмнения за изпуснат язовир
21.09.2005 "Гражданска защита" продължава отводняването
21.09.2005 Обстановката в областта постепенно се нормализира
20.09.2005 ЖП линията Пловдив - Карлово е прекъсната
20.09.2005 Бедствено положение в 5 села от община Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).