Поскъпва билетът за влак София-Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:57 / 07.07.2011
3936
БДЖ планира да повиши цените на билетите. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на компанията Владимир Владимиров.

По думите му увеличението ще бъде различно за различните категории влакове, но най-голямото няма да надвишава 5%.

Плановете на БДЖ предвиждат по-скъпите билети да влязат в сила от 1 август, но конкретната дата зависи от това кога министърът на транспорта Ивайло Московски ще одобри предложението на новото ръководство на компанията.

Владимиров каза още, че от БДЖ вече са предоставили на Московски всички документи и разчети, обосноваващи поисканото поскъпване.

Ако така предложените цени бъдат одобрени и влязат в сила в най-отпускарския момент от следващия месец, за пътуване с влак от София до Варна в едната посока ще трябва да извадим 26.46 лв., ако предпочитаме втора класа.

За феновете на по-комфортното пътуване цената скача на 32.97 лв., като поскъпването е между 1.26 и 1.57 лв. в зависимост от типа вагон в който се возите.

Ако предпочитате да почивате на Южното Черноморие и пътувате до Бургас, влакът в едната посока ще ви струва вече 28.14 лв. за първа класа и 22.58 лв. за втора.

За по-кратките дестинации поскъпването е около левче. За влака София-Пловдив например то е едва 51 стотинки за втора класа, от столицата до Велико Търново пътуването скача около два пъти повече.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).