Посланик Хил: За пръв път участвам в маратон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 07.09.2004
688
Така коментира участнието си в проведения вчера празничен мемориален маратон посланикът на Великобритания у нас Джеръми Хил. Както Plovdiv24.com писа, г-н Хил пробяга 22-километровото разстояние от гр. Съединение до Пловдив заедно с още 244 участника. Пред журналисти посланикът заяви, че още предишната седмица е взел решение да участва в маратона, защото е видял в него едно много добро съчетание между празника и спорта. Обичам много спорта и съм участвал в много състезания, например по ориентиране. Но за пръв път участвам в маратон, добави дипломатът. На въпрос на журналисти дали бодигардовете му са бягали с него, посланикът отговаря, че не е било нужно, защото е имало достатъчно полицаи за сигурността на мероприятието. Разстоянието е дългичко, споделя дипломатът, но не съм си почивал, бягах през цялото време и успях да финиширам.
Времето, за което посланик Хил пробяга разстоянието, е 1 час 53 минути и 57 секунди. Това постижение го нареди на четвърто място в неговата възрастова група. След финала Джеръми Хил получи златен медал за особени заслуги, който му беше връчен от шефа на движението "Спорт за всички" Кузман Погончев.
В състезанието се включи и зам.-кметът на Пловдив Константин Писков, който завърши пети в групата до 48 г. Най-възрастният участник пък беше 87-годишният д-р Петко Василев от Пловдив, който бяга в маратона за 29-и път. Състезатели от България, Русия, Сърбия и Черна гора, Македония и Чехия взеха участие в празничната надпревара. Над 460 политици, депутати, министри, дипломати и общественици пристигнаха в Пловдив за празника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).