Посрещаме одеждите на Света Петка от Румъния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:20 / 16.07.2013
1446
В навечерието на празника на митрополитския храм "Света Марина" - днес, 16 юли, по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, ще бъдат посрещнати свещените одежди на света преподобна Петка и иконата с нейния образ осветени на честните й мощи, които цели и нетленни се намират в катедралния храм в гр. Яш, Румъния.

Одеждите и иконата ще бъдат донесени от митрополита на Буковина и Молдова Теофан на 16 юли в 18.30 ч. в пловдивската катедрала "Света Богородица", откъдето ще тръгне литийното шествие със свещените дрехи на света Петка и иконата с нейния лик, до митрополитския храм "Света Марина", където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. 

От 19 ч. ще започне и празничната архиерейска вечерня на следващия ден - 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, от 9 часа ще бъде отслужена и празнична архиерейска света Литургия от Пловдивския митрополит Николай, митрополит Теофан и митрополити - членове на Светия синод на БПЦ , епископи и свещеници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).