Поставят художествено осветление и в градинката пред кметството на "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:30 / 23.07.2009
2033
Едновременно с изграждането на художествено осветление на сградата на кметството на "Централен", за което Plovdiv24.bg вече информира читателите си, ще бъде изградено и художествено осветление на градинката пред него. Това е най-старата обществена градина в Пловдив. Разположена е зад Дома на младоженците и Природонаучния музей, известна като Градската градина, някога още като Дондуковата градина или градината при Кметството. В сградата на сегашния Природонаучен музей се е помещавала Пловдивската община, наричана тогава Кметството. Сега срещу същата градинка се помещава настоящото кметство на район "Централен".

Художественото осветление ще бъде факт през месец август и по този начин ще бъде изпълнено като ансамбъл с това на сградата на администрацията. Идеята на кмета на район "Централен" Райна Петрова е на стойност 9 хил. лв. и чрез нейното реализиране ще бъде даден художествен акцент на тази част от район "Централен".

Много от градовете в България са художествено осветени и така подчертават художествените, историческите, културните и архитектурните си забележителности. Водещи сред тях са Велико Търново, Трявна, Варна и други. За реализирането на художественото осветление са разработени проекти, по които районната администрация работи в продължение на месеци.

В администрацията на район "Централен" се работи и по проектиране на цялостно художествено осветление на АИР "Старинен Пловдив", за чието реализиране ще бъдат необходими 2-3 милиона лева, които средства ще бъдат търсени по линия на Европейските фондове.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
22.07.2009 Поставят художествено осветление на сградата на район "Централен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).