Постоянен арест за общинарите иска прокуратурата, адвокатите не знаят обвинението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 13.03.2009
2990
Насроченото за 15 часа дело по исканата от Районната прокуратура постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" срещу обвинените в опит за измама общински служители Василка Костова и Саркис Москофян и допълнително обвинения и в опит за изнудване Трифон Мишовски започна с повече от час закъснение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стълпотворението от цялото журналистическо войнство  подсказало на намиращия се по същото време в съда адвокат Красимир Елдъров, че прокурорите са поискали мярката и без официално да бъде уведомен, той последва представителите на медиите до зала 12, за да защити своя клиент Москофян. Другият адвокат бе повикан по телефона, но всички очакваха да се появи и представителят на обвинението в лицето на прокурор Любка Кръстева.

Минута след въвеждането на арестантите в съдебната зала външните лица бяха поканени да напуснат, защото в разследването са използвани специални разузнавателни средства и поради тази причина делото е закрито. Изключение не беше направено дори за съпруга на Костова, който работи в "Икономическа полиция". Още минута по-късно арестантите отново бяха изведени, тъй като адвокатите искаха да се запознаят с обвинението, за което имаха представа само от медиите.

"Добре, че видях пишещите събратя. От сутринта три пъти звънях на дознателя от БОП да го питам за подробности по мярката и до последния момент не получих никаква информация. Това е пълно пренебрежение към правото на защита в Република България", коментира Красимир Елдъров пред журналисти. Той заяви, че неговият клиент не признава вина и каквото и да било отношение към споменаваните виртуални пари, които нито са давани, нито се споменава дори точният им брой. "При такова неясно обвинение с такива залитания - колко е сумата и как трябвало тя да се иска, как да осигурим правото на защита? Вярно, че това обвинение е работно, но колко време трябва да се доработва?" - попита адвокатът. Според него Москофян не е оказвал никакво съдействие за задвижване на въпросната преписка, защото не е било в компетенциите му като водач на МПС. Въпрос: "Но той е бил най-близко до кмета?" Елдъров: "И моята секретарка е най-близко до мен, аз мога ли да отговарям за всичко?". Защитникът подхвърли повод за размисъл: защо, след като е имало заплахи срещу свидетеля, за да плати подкуп, прокуратурата не е предприела по-активни действия, както се случва дори с лекари, хванати с по 200-300 лв. белязани пари?  

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
15.06.2015 Осъдена за подкуп пловдивска общинарка напира да е шефка пак
09.12.2010 Осъдиха условно лицата, причинили имотна вреда за 5000 лв.
04.05.2010 Общинарката Василка Костова оглушала, твърди, че не чула за подкупа
03.05.2010 Изправят бившата шефка на ГРАО с двамата й съучастници пред съда
29.01.2010 При закрити врати гледат делото срещу обвинените в корупция общинари
16.12.2009 Продължава делото срещу Мишовски и сие
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).