Потоп удави черноморието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:30 / 03.07.2006
2631
Курортите по българското Черноморие осъмнаха под вода. Наводнени са приземните етажи на 4 хотела в Слънчев бряг , 3 хотела в Обзор, 15 сгради в Созопол, 4 хотела в Китен и Приморско, както и полицейското управление в Приморско. Четири улици в Поморие също са залети от вода. 25 пък са наводнените сгради в Бургас. Коли закъсаха по пътищата, хора останаха откъснати от света. Проливни дъждове станаха повод за бедствено положение и в други райони на страната. Пороят удави животни в Добричко.

Вследствие на пороите по Черноморието са наводнени хотели в района на Созопол, Черноморец, Несебър, Приморско и къмпингите “Градина”, “Смокиня” и “Каваците”. Осигуряват се обходни маршрути. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на държавната политика при бедствия и аварии във Велинград.

Палатков лагер край Иракли е отнесен от буря, вилняла снощи. Има изолирани хора и се предприемат действия по тяхното извозване. Вече четири деца са спасени от остров, образувал се вследствие на придошлите води на местната река в Иракли. Работата на екипите от "Гражданска защита" е подпомогната от служители на пожарната. На засегнатите места работят екипи, осигурена е и допълнителна техника, така че се очаква до няколко часа обстановката да се нормализирала.

Три населени места във Видинско все още са без ток вследствие на гръмотевичната буря там. Това съобщи за Агенция “Фокус” кметът на Видин Иван Ценов. Това са Кутово, Сланотрън и Кошава. Ценов обясни, че екипи на “Електроразпределение” работят по отстраняването на авариите, оставили населените места без електричество.
Във Видин днес е преваляло, но без да има буря и да бъдат нанесени нови щети. Улиците на града продължават да се разчистват от клони и наносите на водата.

Проливен дъжд вали в района на Пазарджик, Белово, Костенец и Брацигово, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Заради мократа настилка на Автомагистрала “Тракия” водачите на превозни средства трябва да шофират внимателно, тъй като има опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия.

Кризисният щаб в Несебър обяви бедствено положение, което е в рамките на 24 часа, след изтичането му ще се реши дали да бъде удължено или прекратено. Това каза за Агенция “Фокус” кметът на Несебър Николай Трифонов. Той обясни, че по-тежко е било снощи положението в района на Иракли, Емона и Обзор. Наводнени са хотелите на първа линия в к.к. “Слънчев бряг”. Една голяма част от къщите в село Оризаре също са наводнени, отделни поражения имало и в с. Тънково. В цялата община има разрушени пътища, тротоари, пътни настилки, наводнени къщи и вече има 2 скъсани диги. “Като цяло положението е сложно, макар че е в посока на нормализиране. Всичко е под контрол”, бе категоричен Трифонов. Той съобщи, че вече са предприети мерки за отводняване на най-тежко засегнатите участъци. Пострадали граждани няма.

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем пътува за Бургас, където ще вземе участие в заседание на областния кризисен щаб. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се всеки момент за Бургас да тръгне и директорът на “Гражданска защита” Андрей Иванов. В заседанието ще вземат участие и областният управител на Бургас Любомир Пантелеев и кметове на засегнатите от проливните дъждове общини. На заседанието ще бъде взето решение дали да се обяви кризисно положение в област Бургас. Заседанието започва в 20 часа като преди това министър Емел Етем ще направи оглед на щетите.

В пет села на община Добричка- Овчарово, Добрево, Сливенци, Врачанци и Свобода, поройният дъжд е удавил домашни животни, съобщи за радио “Фокус” - Варна дежурният в Областния съвет за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
Обилните валежи са наводнили стопански постройки в селищата, допълниха оттам. Информацията е на агенция "Фокус".

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).