ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Потоп удави черноморието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 03.07.2006Коментари (13)2634
©
Курортите по българското Черноморие осъмнаха под вода. Наводнени са приземните етажи на 4 хотела в Слънчев бряг , 3 хотела в Обзор, 15 сгради в Созопол, 4 хотела в Китен и Приморско, както и полицейското управление в Приморско. Четири улици в Поморие също са залети от вода. 25 пък са наводнените сгради в Бургас. Коли закъсаха по пътищата, хора останаха откъснати от света. Проливни дъждове станаха повод за бедствено положение и в други райони на страната. Пороят удави животни в Добричко.

Вследствие на пороите по Черноморието са наводнени хотели в района на Созопол, Черноморец, Несебър, Приморско и къмпингите “Градина”, “Смокиня” и “Каваците”. Осигуряват се обходни маршрути. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на държавната политика при бедствия и аварии във Велинград.

Палатков лагер край Иракли е отнесен от буря, вилняла снощи. Има изолирани хора и се предприемат действия по тяхното извозване. Вече четири деца са спасени от остров, образувал се вследствие на придошлите води на местната река в Иракли. Работата на екипите от "Гражданска защита" е подпомогната от служители на пожарната. На засегнатите места работят екипи, осигурена е и допълнителна техника, така че се очаква до няколко часа обстановката да се нормализирала.

Три населени места във Видинско все още са без ток вследствие на гръмотевичната буря там. Това съобщи за Агенция “Фокус” кметът на Видин Иван Ценов. Това са Кутово, Сланотрън и Кошава. Ценов обясни, че екипи на “Електроразпределение” работят по отстраняването на авариите, оставили населените места без електричество.
Във Видин днес е преваляло, но без да има буря и да бъдат нанесени нови щети. Улиците на града продължават да се разчистват от клони и наносите на водата.

Проливен дъжд вали в района на Пазарджик, Белово, Костенец и Брацигово, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Заради мократа настилка на Автомагистрала “Тракия” водачите на превозни средства трябва да шофират внимателно, тъй като има опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия.

Кризисният щаб в Несебър обяви бедствено положение, което е в рамките на 24 часа, след изтичането му ще се реши дали да бъде удължено или прекратено. Това каза за Агенция “Фокус” кметът на Несебър Николай Трифонов. Той обясни, че по-тежко е било снощи положението в района на Иракли, Емона и Обзор. Наводнени са хотелите на първа линия в к.к. “Слънчев бряг”. Една голяма част от къщите в село Оризаре също са наводнени, отделни поражения имало и в с. Тънково. В цялата община има разрушени пътища, тротоари, пътни настилки, наводнени къщи и вече има 2 скъсани диги. “Като цяло положението е сложно, макар че е в посока на нормализиране. Всичко е под контрол”, бе категоричен Трифонов. Той съобщи, че вече са предприети мерки за отводняване на най-тежко засегнатите участъци. Пострадали граждани няма.

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем пътува за Бургас, където ще вземе участие в заседание на областния кризисен щаб. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се всеки момент за Бургас да тръгне и директорът на “Гражданска защита” Андрей Иванов. В заседанието ще вземат участие и областният управител на Бургас Любомир Пантелеев и кметове на засегнатите от проливните дъждове общини. На заседанието ще бъде взето решение дали да се обяви кризисно положение в област Бургас. Заседанието започва в 20 часа като преди това министър Емел Етем ще направи оглед на щетите.

В пет села на община Добричка- Овчарово, Добрево, Сливенци, Врачанци и Свобода, поройният дъжд е удавил домашни животни, съобщи за радио “Фокус” - Варна дежурният в Областния съвет за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
Обилните валежи са наводнили стопански постройки в селищата, допълниха оттам. Информацията е на агенция "Фокус".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
пловдивчанин
на 05.07.2006 г.
0
 
 
Ти пък поне пиши правилно и се представяй,бе,анонимнико!Научи български,пък после се упражнявай на компютъра."МАТАЛИТЕТ,ЧУВСТВАА,КЪВ-ей заради такива като тебе градът ни е толкова зле.Освен ако не си от Пловдив-дано да е така!
Aнонимен
на 04.07.2006 г.
0
 
 
(ПЛОВДИВЧАНИНА) със селския маталитет се чувстваа обиден че други селски хитреци са го ужилили. ха ха че като е така стой си на село при доматите и се надлъгвай с комшиите къв голям герой си и как си ги разкрил
Aнонимен
на 04.07.2006 г.
0
 
 
Kak moje da zloradstvate taka v tkiva momenti???... tova ne e normalno mislene, o6te po- malko pak 4ova6ko, na zlobata i zavistta njamat granici, nali taka?!...
mainata1912
на 04.07.2006 г.
0
 
 
kofti e zaradi obiknovennite hora s malkite ka6ti,a ina4e tiq golemi,skapi i nerazpolojeni kakto trqbva hoteli dano potanat,ebaha maikata na cqloto 4ernomorie,v tozi red na misli plovdiv4anina e prav,moje bi i tova ima6e predvid.....
пловдивчанин
на 04.07.2006 г.
0
 
 
Пловдивчанин съм до мозъка на костите,1912,даже съм ботевист като тебе!Може да съм със"селски манталитет",но по-добре така,отколкото идеалист като вас.Всяка година хиляди пловдивчани биват ужилвани от селски мошеници по морето,а аз да седна да рева за тях,така ли?!
sisi
на 03.07.2006 г.
0
 
 
Az bqh v Kiten to4no kogato stana burqta beshe mnogo strashno da znaete vsichko se otnese na plaja i se zalq padnaha zavedeniqta na plaja beshe strashooooo
siromax
на 03.07.2006 г.
0
 
 
xa sega da vidim kato e potop kakto e pisano koi kakvo 6te otnese no onq svqt tq prirodatasi znae nai dobre.
1912
на 03.07.2006 г.
Aнонимен
на 03.07.2006 г.
0
 
 
Дори да е пловдивчанин, манталитета му е селски. Изказването ти не е уместно. Жалък си!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: