Потвърдиха присъдата на мъж, убил жестоко баща си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:25 / 24.05.2005
774
Потвърдена е присъдата, с която Пловдивският окръжен съд осъди на 20 години лишаване от свобода Димитър Мишков (55 год.). Съдия Сотир Цацаров го призна за виновен в това, че през месец ноември 2003 год. в с. Чешнигирово с особена жестокост е убил баща си – Васил Мишков. Жалбите на подсъдимия са отхвърлени от всички инстанции и присъдата влиза в сила. Наказанието ще се изтърпява при първоначален усилено строг режим.
Димитър Мишков живеел с баща си в наследствена къща в с. Чешнигирово. След употреба на алкохол ставал агресивен и склонен към побой над родителя си. За това преди време е лекуван принудително. През месец март 2003 год. след спор с баща си и употреба на алкохол му нанесъл множество рани. Заведеното дело приключило със споразумение за налагане на наказание от три месеца лишаване от свобода – условно.
На 01.11.2003 год. подсъдимият изпил 300 гр. ракия. Отново влязъл в конфликт с баща си. Повод за това били претенциите му за прехвърляне на наследствения имот. Взел дебела тояга и започнал да нанася с нея по тялото му. През цялото време крещял: “Убих ли те? Свърших ли те?”. Виковете били чути от съседи, които се притекли на помощ. Те видели безжизненото тяло на Васил Мишков и бликащата кръв от главата му. Успели да избутат подсъдимия настрани и му взели тоягата. Въпреки намесата на лекарите, пострадалият починал на следващия ден в болницата. Пред съда експертите заявиха, че смъртта се дължи на множеството счупвания на черепа и гръдния кош. Те са причинили дихателна и сърдечна недостатъчност. В кръвта на подсъдимия е установена концентрация 2.24 промила. По време на делото бяха разпитани 15 свидетели и 6 вещи лица.
Тъй като убийството е извършено в изпитателния срок на предишното осъждане, съдът постанови да бъде изтърпяно и първото наказание от три месеца лишаване от свобода.
Подсъдимият се намира в затвора с наложена от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).