ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Повечето сергии се оказаха незаконни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 21.10.2005Коментари (2)1451
©
Oчаквам промени в закона за устройството на територията, които да решат проблемите с незаконното строителствто в общините, каза кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков. На общините трябва да бъдат предоставени пълни права за санкции на нарушителите, каза градоначалникът и даде пример с вдигането на сергиите по "Капитан Райчо" в сряда. Само 36 сергии имат законно разрешение по тази улица, а до сега са вдигнати над 70. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Тодор Чонов
на 23.10.2005 г.
0
 
 
Въпросът за сергиите, както много пъти съм казвал, няма и не трябва да има връзка със ЗУТ. Това е социален въпрос, а не градоустройствен. Сергиите (красиви или грозни) дават препитание на значителна част от съгражданите ни. Още по-голяма част от съгражданите ни, които не могат да препарят до скъпите магазини, биват обслужвани от същите тези сергии. И аз искам да попитам що за малоумници са тези общинари, които от 13 години издевателстват над тях. Още по времето, когато бях кметски наместник, един колега-кретен вдигна почти десеторно таксите и излъга медиите, че това е правителствено решение, и дори размаха едно министерско писмо, в което всъщност се питаше съотносими ли са тези такси с възможностите на тази категория граждани. Но въпросът има и друга страна: Няма да скрия, че си навлякох куп неприятности, докато премахна една незаконна сергия ца алкохол и цигари на главната, която в края на краищата се оказа, че е на началника на Общинска полиция. А една будка за сутиени и бикини, пред подлеза срещу аптека "Марица", в зелената площ, която струва ми се и до днес стои, както се казва, тя мен премахна, аз нея не можах. А случаят с една количка за сладолед (дали да бъде пред кино "Република" или пред кино "Балкан") бе отнесен до Президента на Републиката и аз трябваше да го реша справедливо по молба на президентството. И както виждам, тези цигании продължават и до днес, защото никога голямата община не е имала концепция по този въпрос. Нито пък Общинския съвет.
Пловдивчански
на 21.10.2005 г.
0
 
 
Кукувица ку-ка, на зелена бу-ка. Ало, глупака д-р Чомаков, ти на кой свят живееш мойто момче, в кой град по-точно, пък не си ли му и кмет, съвсем случайно, и то от доста годинки? Я го виж ти глупака неден, как се възмущава, че сергиите били незаконни, все едно това не е нещо, което е в сферата на неговите отговорности. Все едно страничен наблюдател, видите ли, законите му криви, санкциите били малки, че не може да управлява и контролира общинската собственост. Ами така е, на един глупак и некъдърник все нещо му пречи, все някакви оправдания има за несвършената работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: