ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Повишиха кредитния рейтинг на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 28.01.2006Коментари (0)1251
©
Международната рейтингова агенция “Стандард & Пуърс” проведе ежегодно преразглеждане на кредитния рейтинг на Община Пловдив. Рейтингът е потвърден на “ВВ”, като перспективата му е повишена от “стабилна” на “положителна”.

Сред мотивите за повишението са “подобряващата се оперативна работа и очакваните приходи от присъединяването към Европейския съюз през 2007 г.” В обосновката си компанията “Стандард & Пуърс” съобщава също: “Рейтингът на Пловдив се подкрепя от: разнообразната и развиваща се икономика; от бюджета без дългове и без изгледи за появата на такива в близко бъдеще, както и от очакваните изгоди, вследствие на икономическия растеж и приемането в ЕС.”
Като недостатък рейтинговата компания посочва: “Компанията за градски транспорт на Пловдив е губеща и представлява значително условно задължение за града. В момента градът обмисля план за преструктуриране и приватизация, който ще се осъществи през следващите една или две години.” и продължава с анализа си: “Икономиката на Пловдив продължава да се диверсифицира, като през последните няколко години обслужващият сектор поема водачеството от промишлеността. От 2003 г. инвестициите, както чуждестранни, така и местни, се увеличават значително, което намира израз в намаляването на безработицата и по-бързото за страната нарастване на брутния вътрешен продукт на глава от населението. Положителното развитие се очаква да продължи, стимулирано и от приемането на България в ЕС.”
Перспективата, която “Стандарт & Пуърс” дава за Пловдив, е:
“Положителната перспектива отразява очакването на “Стандарт & Пуърс”, че приходите на Пловдив ще продължат да нарастват на базата на икономически и инвестиционен растеж, както и на постъпления от фондовете на ЕС. Това ще осигури устойчиви оперативни излишъци и балансиран или малък дефицит след капиталови разходи. Перспективата също така отразява очакването, че градът ще намери по-надеждно решение за финансиране на губещата компания за градски транспорт. Ако финансовото представяне се подобри, със стабилни оперативни излишъци над 5%, малък или нулев дефицит след капиталови разходи и скромно нарастване на дълговете, рейтингът може да се повиши. Ако реформата във взаимоотношенията между властите доведе до по-голям натиск върху оперативните разходи, водещ до задълбочаване на оперативния дефицит, перспективата може да бъде възстановена на стабилна”.

“Присъдената актуализация с повишение на рейтинга е важна за Пловдив. Тя показва, че посоката на управление е вярна и преди всичко, че пловдивчани, че инвеститорите в Пловдив са активни, инициативни и амбициозни. Този факт е важен за Община Пловдив пред вид и предстоящия конкурс и преговори с финансовите институции за реализиране на дългосрочен заем, който ще вложим в инфраструктурата на Пловдив”, коментира д-р Чомаков по повод новината.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронното записване в детските градини
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: