Правителството е против идеята на Гергов за Министерство на туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:11 / 08.05.2007
1106
Създаването на Министерство на туризма съдържа повече негативи, тъй като изграждането на нова администрация е скъпо само по себе си, така вицепремиерът Ивайло Калфин коментира идеята на шефа на Националния борд по туризъм Георги Гергов-създаване на отделно ведомство днес по време на откриването на Конгрес на инвеститорите в Пловдив. Калфин предлага да се създаде държавно-обществена консултативна комисия, която да работи за координирана политика в туризма.

Президентът Георги Първанов определи развитието на туризма като едно от най-ярките достижения на българския преход. В същото време, според него, са неприятни деформациите допуснати в резулатат на бързото развитие на туристическата инфраструктура. Последиците са пределно натоварване на износената инфрасткура, поява на свръхпредлагане в някои райони и недостиг на обслужващ персонал, каза Георги Първанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).