Празнични курбани на Никулден дадоха районните структури на ГЕРБ в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:09 / 06.12.2012
3020
Над 1500 порции риба и рибен курбан бяха раздадени на празника на Свети Николай Чудотворец в храмовете в Пловдив по инициатива на народните представители от ПП ГЕРБ и районните партийни структури. След празничните служби ритуалната храна бе осветена от свещеници и наречена за здраве и добруване на целия български народ. 

В район "Северен" в храма "Свети Иван Рилски" на всеки голям християнски празник членовете на организацията с ръководител народния представител Стефан Дедев съвместно с кмета на "Северен" инж. Ральо Ралев организират курбани за миряните от района. Традицията бе спазена и на Никулден.

Представители на ПП ГЕРБ в "Западен" с ръководител народният представител Величка Шопова и кметът на района Десислава Желязкова раздадоха ритуалната храна в черквите в кварталите "Христо Смирненски" и "Прослав" - "Свети Климент Охридски" и "Свети Атанасий". 

В най-големия пловдивски район - "Централен", от партийната организация с ръководител народният представител инж. Зоя Георгиева, проведоха инициативата пред храмовете "Света Петка" и "Свети Спас". На службата и освещаването присъства и районният кмет Райна Петрова.

Структурата в район "Южен" с ръководител народният представител Костадин Язов и и.д районен кмет Людмил Русанов раздаде курбан в храма "Света Троица". Инициативи за празника проведоха и организациите в районите "Тракия" и "Източен" с ръководители народният представител Антоний Йорданов и зам.-областният управител Георги Игнатов.

В единствения православен храм в район "Източен" - "Свети Пророк Илия", районният кмет Петър Петров подчерта пред стотиците жители колко важно е да пазим традициите, които са ни съхранили като народ през вековете. Инициативите се проведоха съвместно с районите кметове и общинските съветници от ПП ГЕРБ.


Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
06.12.2012 Десетки посрещнаха Никулден с печена риба от ГЕРБ Асеновград
06.12.2012 Един Николчо и тринадесет с името Николаос празнуват днес в Пловдив
06.12.2012 Кметът на "Южен" раздаде рибен курбан за здраве
06.12.2012 Българинът яде около 6 килограма риба за година
06.12.2012 Празничен курбан в "Централен"
06.12.2012 100 килограма печена риба за жителите на Община Асеновград
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).