Празник по повод 80-годишния юбилей на ЦДГ "Осми март" в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:59 / 06.11.2012
1822
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес и.д. кмет на район "Южен" Людмил Русанов присъства на 80-годишния юбилей на ЦДГ "Осми март". Тържеството се проведе в спортен комплекс в с. Оризари. За своята 80-годишнина ръководството беше подготвило богата празнична програма с много песни, танци, игри и фокуси, които бяха изпълнени от специално наети аниматори за радост на малчуганите.

Изграждането на ЦДГ "Осми март" започва през далечната 1931 година, а през 1932 детското заведение е открито с цел да приеме и да се грижи за децата на всички пловдивски граждани, работещи в цигарените фабрики. Първоначално ЦДГ "Осми март" носи наименованието Детски дом, а след това е преименувана в Детска градина №1. Едва през 1972 г. получава наименованието, с което е известна и до днес "Осми март".

Децата в детското заведение са разпределени в 8 групи, като общият им брой е 200 , за тях полагат грижи добре подготвени и квалифицирани учители. За своята богата 80-годишна дейност детската градина е възпитала много видни пловдивчани.На празничния юбилей присъстваха много гости: Д. Щилянова - началник отдел "Образование и Развитие", М.Ирикова - ст. експерт от отдел "Образование и развитие", г-жа Вангелова - инспектор РЗИ Пловдив и други. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).