Празник за пловдивските ученици франкофони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 16.10.2012
1134
Всяка година през месец октомври "Алианс Франсез" Пловдив организира за пловдивските ученици франкофони празник на четенето, в рамките на който се провеждат множество ателиета и инициативи, свързани с изучаването и усъвършенстването на френския език. Страстта към сближаването с френската литература е в основата на този празник. 

"Има поне десет причини да си струва да учим френски и чрез подобни прояви ние се стараем да вдъхнем любов и мотивация сред учениците. Изучавайки го, неминуемо всеки се докосва до един нов свят, богат в историческо и културно отношение. Гордеем се, когато обучаващи се при нас получават успешно френски дипломи", споделя почетният консул на Франция и директор на "Алианс Франсез" Теофана Брадинска.

По света 300 млн. души говорят френски. След английския, френският е най-преподаваният език по света, като 116 млн. души изучават езика на Молиер. През 2050 г. ще има 600 млн. франкофони. 33 държави имат френски като официален език, а също така той е и единият от двата официални езика на Олимпийските игри. Френският улеснява достъпа до професионална кариера в дипломацията, образованието, научните изследвания и туризма, като той е и вторият най-използван език в интернет. Това е езикът на изкуството, на кулинарията, на модата и на любовта.. Той е единственият език, извън английския, който се говори и на 5-те континента. Франкофоните имат своя мрежа в интернет. 

За селектираните вече участници в ателиетата са предвидени и награди, осигурени от Образователния отдел на Френското посолство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).