ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пребазират Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 26.09.2012Коментари (7)3036
© Plovdiv24.bg
За да осигури по-висококачествено лечение на пациентите и да оптимизира лечебния процес УМБАЛ "Свети Георги" пребазира Клиниката по гастроентерология от База 1 на бул. "Васил Априлов" 15А в База 2 - на 9 етаж в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66. Преместването на клиничното звено е икономически и медицински целесъобразно и ще доведе до подобряване на организацията на работата и на колаборацията между клиниките и отделенията в лечебното заведение. Това обясниха от ръководството на лечебното заведение.

Борда на директорите на УМБАЛ "Свети Георги" взема това решението за преместването след внимателен анализ на сегашното състояние и на ползите от пребазирането - както за пациентите, така и за лечебното заведение и персонала. Решението е получило положителна оценка от Министерството на здравеопазването и Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

Сградата, в която в момента се помещава Клиниката по гастроентерология, е изключително стара, не отговаря на хигиенните изисквания на РЗИ и не би могла да бъде ремонтирана така, че да се създаде комфорт за пациентите. Например, до този момент в сградата пациентите са използвали общ санитарен възел, а леглата във всяка от стаите са били средно по четири, обясниха от болницата.

В същото време проверка на РЗИ е установила, че на мястото, на което е предвидено да се пребазира клиничното звено - 9 етаж на Хирургичния блок, са извършени всички необходими дейности и клиниката може да започне да функционира нормално. В болничните стаи ще се настаняват максимум по двама пациенти, като към всяка стая има обособен отделен санитарен възел. Значително ще се оптимизира и подобри качеството на лечебния процес, защото пребазирането ще се осигури възможност за по-ефикасно взаимодействие с хирургичните клиники и Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Преместването е организирано по такъв начин, че да не създава дискомфорт на пациентите - като е предвиден транспорт и са взети всички необходими мерки това да се извърши безпрепятствено, потвърдиха от УМБАЛ "Свети Георги".

Ръководството и лекарският персонал на клиниката имат грижата така да организира лечебния процес, че да не се налага извършването на манипулации и други медицински дейности непосредствено преди преместването от База 1 в База 2, като същевременно с това се спази назначеното лечение. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Докато не се спре работата с частните болници и всичко се насочи към държавните и спрат кражбата с пътеките , ще е така ,мръсно и гнусно....
0
 
 
Току що се връщам точно от така наречената "Клиника по гастроентерология ", приеха свекър ми там . Ужасно е, мръсно, миризливо, не по 4 по 5 легла в стая, изгнили дюшеци. И там лекуват хора в 21 век. Да беше само тази болница на това дередже, с мед да я намажеш. Истоната е,че всички държавни болници са такива.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: