Прецедент в Пловдив: След катастрофа виновният водач е поискал сам да оправи щетите на пътя

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
09:46 / 21.10.2023
14375
Обновяват пешеходните пътеки в Пловдив вечер, видя Plovdiv24.bg наскоро. Около 21 часа една бригада майстори освежаваше маркировката на ул. "Лев Толстой" до кръстовището с ул. "Ген. Радко Димитриев" до военното поделение на Съвместното командване на специалните операции.

Явно, за да не се пречи на натовареното и без това движение в града, полагането на маркировката става в часовете, когато трафикът е по-слаб. 

След проведена процедура по ЗОП е избрана фирма. Подновяването на маркировката на пешеходните пътеки обаче се е забавило, въпреки че е било възложено за изпълнение още през юни. Всичко е трябвало да бъде готово за 15 септември, но тъй като фирмата не е спазила срока, сега ще плаща неустойки. Това коментира пред Plovdiv24.bg директорът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.

Все пак работата продължава, като са завършени три от шестте района на града. Направени са надлъжните маркировки на няколко булеварда и кръстовището на Аграрния университет.

На всички мостови съоръжения са оправени мантинелите, само че с друга фирма.

"Това е нещо, което Пловдив не е виждал от години", сподели Стоилов.

По думите му в момента ударно работят по възстановяването на знаците, като се работи постоянно. "Освен че отдавна това не е правено, водачите не спират да рушат", допълни Георги Стоилов.

Той разказа за прецедент, при който след катастрофа виновният водач, възрастен мъж, се е обадил в ОП "Организация и контрол на транспорта" и е поискал да си покрие щетите - три счупени бордюра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).