Предизборен дневен ред на утрешната сесия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 10.06.2009
1925
Като типично предизборен определи дневния ред на утрешната общинска сесия председателят на групата съветници от ГЕРБ Дани Каназирева на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Управляващите в Пловдив малко късно осъзнаха, че работата им даде отражение върху вота за евроизборите в неделя", коментира тя. 

Повечето от планираните за утре точки били безспорни, предложенията били дълго преди това отлежавали по комисиите. Вместо осемнадесет, само един търг за продажба щял да се гледа.

Съветниците от ГЕРБ отново щели да гласуват против превръщането на кино "Космос" в многоетажен паркинг. Отново щели да настояват в отложената от миналата сесия Наредба за зелените системи да се включи параграф, според който в шестмесечен срок да бъдат описани всички реституирани зелени площи в града, за да не бъдат те застроени, а общината да предприеме процедура по отчуждаването им.

С чиста съвест ще гласуват за даряването на параклиса "Св. Георги Победоносец" на митрополията с мотива, че той трябва да бъде част по-скоро отворен за миряните. Общината обаче трябвало да се ангажира с възможните съдебни спорове след този акт. Що се отнася до опасенията на хора от "Тракия", че храмът можело да бъде променен или даже съборен поради разбиранията на митрополит Николай за каноничност, коментарът на лидера на ГЕРБ Иван Тотев бе лаконичен: "Не вярвам някой в 21-ви век да тръгне да бута храмове."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).