Предлагат на работодатели да наемат осъдени на пробация лица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 17.07.2009
975
За пръв път в Пловдивска област, в условията на добра професионална подготовка и информираност за пазара на труда, осъдени на пробация лица ще бъдат поставени в диалог с местни работодатели. Това стана възможно в резултат на провеждано професионално обучение, при което, в продължение на три месеца /11 май - 22 юли/ 30 осъдени на пробация лица се обучават в начални професионални умения - 10 жени по шивачество и 20 мъже по строителство. Обучението се провежда в СУПЦ "Св. Георги" към Община Пловдив.

Предстоящият диалог с работодатели и предоставяните възможности за трудова реализация са плод на едногодишна работа на специалистите от Областна служба „Изпълнение на наказанията", ПУ „Паисий Хилендарски" и Центъра за социална адаптация на групи в риск - Пловдив по проект „Социален мост", финансиран от Програма МАТРА КАП на Посолството на Кралство Холандия в София.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).