Предлагат нова цена за шофьорските курсове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:38 / 04.05.2007
2507
Предложение за увеличение до 550 лева на цената на кандидат-шофьорските курсове изказаха днес от съюза на преподавателите по авто-мото подготовка на днешната национална среща на сдружението, която се проведе в Пловдив. Според Йонко Иванов, който е председател на съюза, трябва да има точна и ясна препоръчителна такса на обучението, за да няма дъмпинг на пазара и подбиване на цената за сметка на качеството. От сдружението предлагат да се изградят авто-училища и да се въведе компютърно обучение. Той допълни още, че обучението на бъдещите шофьори трябва да става на нови автомобили, като държавата трябва да направи бонус - финансово да стимулира онези фирми, които предлагат качествено обучение. Общият брой фирми в цяла България към момента, които предлагат шофьорски изпити наброява 1350.

"Таксите в Европа са с високи стойности, но катастрофите по техните пътища са наполовина по-малко", допълни още Иванов. Най-висока такса в Европа плащат холандците - 1600 евро, а най-ниска българите - 100 евро. Йонко Иванов поиска оставката на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров с мотива, че не ръководи добре своята длъжност. Според Иванов Министерството на транспорта получава близо 5 милиона лева на година от изпитите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).