Предлагат преименуване на Младежкия хълм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (49)
09:21 / 17.08.2006
2237
Предложение за преименуване на Младежкия хълм /Джендемтепе/ на Хълм на българските възрожденци внесе в Пловдивския общински съвет съветникът от Левицата инж. Никола Хърсев.

Той предлага да се възложи на кмета на града да организира конкурс за изграждането на върха на хълма на подходяща инфраструктура и разполагането на бюст-паметници на бележитите български възрожденци: Васил Левски и Христо Ботев, Отец Паисий, Софроний Врачански, Патриарх Евтимий, Петър Берон, Неофит Бозвели, Найден Геров, Йоаким Груев, Иларион Макариополски, Авксентий Велешки, Добри Чинтулов, Г.С. Раковски, Пенчо Славейков, Добри Войников, Любен Каравелов, Васил Друмев, Хр. Г. Данов и др.), по панорамен път до върха на Хълма.

Финансирането на проекта и изграждането на инфраструктурата да бъде от общинския бюджет и спонсори, предлага още инж. Хърсев.

Виж коментарите (49)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).