ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предлагат преименуване на Младежкия хълм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 17.08.2006Коментари (49)2243
©
Предложение за преименуване на Младежкия хълм /Джендемтепе/ на Хълм на българските възрожденци внесе в Пловдивския общински съвет съветникът от Левицата инж. Никола Хърсев.

Той предлага да се възложи на кмета на града да организира конкурс за изграждането на върха на хълма на подходяща инфраструктура и разполагането на бюст-паметници на бележитите български възрожденци: Васил Левски и Христо Ботев, Отец Паисий, Софроний Врачански, Патриарх Евтимий, Петър Берон, Неофит Бозвели, Найден Геров, Йоаким Груев, Иларион Макариополски, Авксентий Велешки, Добри Чинтулов, Г.С. Раковски, Пенчо Славейков, Добри Войников, Любен Каравелов, Васил Друмев, Хр. Г. Данов и др.), по панорамен път до върха на Хълма.

Финансирането на проекта и изграждането на инфраструктурата да бъде от общинския бюджет и спонсори, предлага още инж. Хърсев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
dorian
на 20.08.2006 г.
0
 
 
Как може изобщо да пишите такива глупости?!? Идеята е чудесна и най-накрая някои трябваше да се сети, че тепетата имат нужда от подръжка, а какво по-хубаво от това да има паметници на Ботев и Левски и българското знаме, вместо някаква антена!!! И как не ви е срам да пишете такива обиди за хора , които не познавате - откъде знаете какви са подбудите на човека и закакво намесвате президентските избори, все едно не е ясно кой ще спечели??? Аз съм отраснал с това влакче и мисля, че реконструирането му е най-хубавото нещо , което съм чувал напоследък и след време бих искал да водя там и своите деца. Жалко само, че в българия май останаха хора, които водят децата си по кварталните кръчми и пишат глупости за националните си герои...И изобщо не мисля, че е по-добре да запълнят 4-5 дупки, отколкото да се сложат паметници и да се развива културата на града!! Винаги ще има простаци, на които им е много лесно да обиждат и навсякъде да виждат интриги и измами, мислейки си , че така живота им е по-малко жалък... Сигурен съм, че ако проекта се изпълни, след време това тепе ще бъде една от забележителностите на Пловдив, както трябва и да бъде!
Весела
на 19.08.2006 г.
0
 
 
Исеята е чудесна доколкото става дума за това,да се въведат тепетата в подходящ вид и да заемат своето подобаващо място-а именно "визитната картичка на града ни".Уж града под тепетата,а тепетата само си висят и събират всякакви боклуци(във всеки смисъл на думата).Колкото до смяната на името на Младежкия хълм-абсурдно но факт и особенно популярна практика в България-нова власт,нови наименуваниа на улици,сгради и др!Никому не са притрябвали тези популистки идеи.Всички граждани искаме просто един чист,хубав и подреден Пловдив.Пловдив с който се гордеем! Виждам,че през последните години има много хубави идеи ,които се реализират и няма начин да нени се харесват.Нека Пловдив пристъпва по-бързо към мечтания имидж на модерен европейски център(културен,инфрастуктурен и икономически).Във вас са ни надеждите господа управници-възползвайте се,моля!
Aнонимен
на 18.08.2006 г.
0
 
 
защо не унищожим направо целия хълм, както бюстовете на Ботев, Капитан Петко Войвода, и други глупаци останали в историята.Това поне видяхме , че го можем перфектно.Някакъв глупав интелектуалец ще ни дава акъл, айде бе!Знаем ние всичко- нямаме нужда нито от история, нито от исторически величия!Дайте ни чалга на душата и ни оставете на мира да се развиваме модерно!
Aнонимен
на 18.08.2006 г.
0
 
 
защо всичко се опорочава и във всичко се вижда лошо намерение.Един да помисли малко различно и веднага етикет- маскара!Представете си , че наистина намеренията са родолюбиви и с мисъл за бъдещите поколения пловдивчани. Моите деца израснаха на железницата и това , че някой е помислил за този град изключително ме радва.Идеята е отлична и успех на съветника, дано да може да се пребори за осъществяването и!Между другото в Рим има точно такъв хълм и хората го почитат и развиват ,но забравих - те просто са едни загубени европейци, а не като нас хитри и далновидни
Иван Иванов
на 18.08.2006 г.
0
 
 
Хм за името "Чомак Ага Тепе" не мислите ли че най добре и за паметника на чомака обърнат към столипиново ама предлагам да е композиция в краката мъ българи огъзени от мангали че това е действителноста в тоя град. Тока и водата им плащаме и какво ли още не огъзени сме си благодарение на Чомак Ага!
Peter
на 18.08.2006 г.
0
 
 
Mojesh da me nari4ash samo Peter. Prisaedinitelen fond koito da sponsorira atrakcionen lift mi zvu4i malko neseriozno. Vij 4astni investitori e neshto razli4no. I vashata asociacia, 4astno drujestvo registrirano po zakona za firmi li e kakvo e?
Митко Иванов
на 18.08.2006 г.
0
 
 
За въстановяването на Детската железница са необходими по проектно сметна документация около 110 хиляди лева. Г-н Peter, поинтерисувайте се и ще видите, че по-малко от 60 процента от присъединителните фондове се усвояват. Всичко е въпрос на организация и привличане на европейски инвеститори. Повярвайте те имат нюх и знаят как да печелят.
Peter
на 18.08.2006 г.
0
 
 
Abe Mitko, g-n Ivanov, asociaciata "priateli na JP transporta" da ne sa sobstvenost na Rokfeler ili na Soros 4e letite v oblacite. Tuk stava vapros za milioni evro. Ina4e tozi proekt ako naistna se realizira Plovdiv shte bade egati i IAKIQ GRAD.
Митко Иванов
на 18.08.2006 г.
0
 
 
Глупаво и безмислено е! На базата на разработен проект от Асоциация приятели на ЖП транспорта за възстановяване на на Детската железница има разработен проект "Трихълмие". В него предвиждаме урбанизиране на хълма, построяване на автопаркинг в подножието, чрез даване на концесия и средства от европейски фондове, разширяване на детските и спортните площадки, построяване на забавно увеселителен комплеск от типа Пловдив ленд в подножието. На върха оригинално въртящо се заведение за обществено хранене. До върха ше се стига чрез асансьор. Връзката между Младежкия хълм, Бунарджика - площадката под Альоша, Сахат тепе и Стария град ще става чрез уникален кабинков. лифт. Това вече е европейска атракция и притегателно за туристи.
Aнонимен
на 17.08.2006 г.
0
 
 
Последната идея много ми хареса! Браво, pld! А аз предлагам новото име на Джендемтепе да бъде "Чомак ага тепе"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: