Председателят на Пловдивския окръжен съд иска уволнение на съдия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 21.10.2004
708
Председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров внесе предложение във Висшия съдебен съвет за дисциплинарно уволнение на съдия Петя Щинкова. Мотивировката е системно неизпълнение на служебните задължения. Заради забавяне мотивите към присъдите по над 60 дела, тя лишила осъдените от възможността да обжалват пред по-горна инстанция. Преди да стигне до искането за уволнение на Щинкова, Цацаров два пъти я наказвал със забележка. Била й налагана и финансова санкция.
Лично правосъдният министър Антон Станков й обърнал внимание върху изпълняването на служебните задължения, съобщава в-к "Стандарт".
Петя Щинкова работи от 12 години като съдия в наказателното отделение на Окръжния съд. Тя е разглеждала някои от най-тежките дела за убийства, грабежи и притежаване на наркотици.
Предложението за уволнение на съдия е първото, което се прави у нас след промените в конституцията и Закона за съдебната власт, които вече позволяват несменяемите магистрати да бъдат уволнявани, коментира изданието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).