Представят държавната програма на Казахстан в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 29.04.2009
1399
По инициатива на Дипломатическата мисия на Казахстан в България днес от 10 часа, в Областна администрация - Пловдив ще се проведе разширена среща за представяне на Държавната програма на Република Казахстан "Път към Европа" 2009-2011 г. За участие в срещата-презентация са поканени членовете на Областния съвет за развитие, кметовете на общини от област Пловдив, председателите на общинските съвети, представители на Търговско - промишлена камара - Пловдив и браншови сдружения от област Пловдив.

Държавната програма на Казахстан "Път към Европа" 2009-2011 г. е разработена от Министерството на външните работи на Казахстан, по поръчение на президента Нурсултан Назарбаев. Тя вече е била представена на вниманието на министър-председателя на България Сергей Станишев, заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин, министъра на икономиката и енергетиката и други членове на правителството. Създаването на програмата е било продиктувано от факта, че страните от Европейския съюз отделят голямо внимание на сътрудничеството със страните от Централна Азия като цяло, и с Казахстан в частност. На срещата на върха на Евросъюза през юни 2007 г. бе приет документа "ЕС и Централна Азия: стратегия за ново партньорство", който обхваща важните направления за това взаимодействие.

По преценка на правителството на Република Казахстан, Република България с нейното геостратегическо разположение в транзитно-транспортен и енергиен план, може да стане една от ключовите държави в реализацията на Програмата и така да се превърне в свързващо звено между Европа и Азия и "мост" между Казахстан и Европейския съюз.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).