Представят в Пловдив Националния видео каталог на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 22.11.2012
901
"От зората на времето" - първият филм от Националния видео каталог "Това е България" ще има премиера днес, 22 ноември 2012 г., в Пловдив, в зала "Съединение" на РИМ - Пловдив. Филмът е първият от поредицата, включена в каталога и е дело на "Глобус медия груп" с подкрепата на Община Пловдив, ОП "Туризъм". 

Това е един многовековен поход по българските земи, в който град Пловдив заема заслужено централно място.

Проектът "Това е България" е реализиран под патронажа на Постоянната комисия на Република България на ЮНЕСКО, с институционалната подкрепа на Министерство на културата, Министерство на образованието, науката и младежта, Министерство на външните работи, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Агенция за българите в чужбина и с финансовата подкрепа на Българска агенция за инвестиции.

На 19.09.2012 г. се състоя премиерата на видео каталога в София, а след представянето му в Пловдив предстои неговото презентиране пред Европейския парламент в Брюксел на 04.12.2012 г., под патронажа на Кристалина Георгиева.

"Това е България" включва поредица от 12 телевизионни филма, всеки с продължителност до 25 минути, които обхващат отделни теми от живота на България през вековете. Колекцията е допълнена с пълнометражен 90 минутен филм за България. Това е първият видео каталог на България, изцяло заснет във FULL HD формат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).