Предстоящо за деня

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:30 / 21.04.2005
1432
От 9 ч. Пловдивският окръжен съд ще разгледа делото за екстрадиция на турския гражданин Ведат Бенеджи, образувано по предложение на Окръжна прокуратура – Пловдив и по искане на Република Турция. Същият има присъда с наказание три години и четири месеца лишаване от свобода, постановена му за продажба на 826 г. хашиш от съда в гр. Текирдаг. Екстрадицията ще бъде при отложено предаване, т. е. след като съдът се произнесе относно ектрадицията, предаванеот му на турските власти ще се отложи, за за изтърпи първо наказанието си на територията на България за притежание на 71 961.47 г. амфетамин на таблетки, за което е подсъдим пред Пловдивския окръжен съд.

В 9 ч. започва поредната редовна сесия на ОбС - Пловдив. Съветниците ще обсъждат отдаването на концесия на подлез "Баня "Старинна", продажбата на капитала на "Бига" ЕООД и предложение за залагане на автобуси на "Градски транспорт" ЕАД за обезпечаване на данъчни задължения.

От 13:00 в новата сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" лекция ще изнесе председателят на партия Демократи за силна България Иван Костов. Лекцията ще е на тема “Икономическа политика за растеж на благосъстоянието”.

Ден на отворените врати започва от 14 часа в Басейнова дирекция. Общинската администрация ще почиства междубоковите пространства и градинките на ул. “Вечерница”. Проявите са по повод Деня на Земята 22 април.

Среща-разговор с доц. д-р Клео Протохристова на тема “Огледалото – познание, парадокси и загадки” ще се проведе от 18 ч. в Дома на учените, Старинен Пловдив, ул. “Митрополит Паисий” №6 (до църквата “Св. Богородица”). Организатори на събитието са Педагогическа библиотека – Община Пловдив, РИО на МОН, Съюз на учените – Пловдив, Читалище “Възраждане” – Старинен Пловдив.

Днес е кулминацията на честванията за отбелязване 20-годишнината на училище "Христо Проданов" в Карлово. На този ден през 1984 г. загина първият български алпинист, покорил връх Еверест. Христо Проданов направи това без кислороден апарат, минавайки по най-трудния .- т.нар. "жесток път" по западния склон. Загина при спускането от върха.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).