Предстоящо за деня

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:00 / 11.05.2005
1174
Точно в 9.30 ч. сутринта пловдивските ученици ще тръгнат на шествие в два лъча. Първият лъч, предвождан от знамената и иконата на Хуманитарната гимназия, тръгва от паметника на Св. св. Кирил и Методий. В него ще се включат учениците от ГХП “Св.св. Кирил и Методий”, заедно с представителни групи ученици от районите “Северен”, “Източен” и “Централен”. Вторият лъч тръгва от Военния клуб. Ще бъде воден от духовата музика на Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”. В лъча ще се включат учениците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, заедно с представителни групи от районите “Западен”, “Южен” и “Тракия”. Кметът ще поздрави на пл. “Ст. Стамболов” децата с празника и ще се включи в шествието. На пл. “Джумаята” двата лъча ще се съберат и ще поднесат заедно венци и цветя пред барелефа на Светите братя на ул . “Съборна”. Там е предвиден водосвет на знамената и иконите на гимназиите, носещи името на Светите братя. След приключване на водосвета в Концертна зала в 11.00 ч. ще има празничен концерт на състави от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Днес от от 9.30 до 16 ч. в палата 28 на Панаирното градче в Пловдив ще се проведе семинар по разработване и управление на проекти по програми на Европейския съюз (ЕС) и други международни програми.

Семинар "Делово сътрудничество със скандинавските страни и сертификация на хранителни продукти и козметика за тези пазари" с лектори от Дания и българска сертифицираща структура ще се проведе също днес. Той е организиран от БСК и ще се проведе от 13:30-17:00 ч.

Днес от 19:00 на сцената на Драматичен театър Пловдив концерт ще изнесе Стефан Вълдобрев, както Plovdiv24.com вече писа. Специален гост е Иво Папазов - Ибряма. Ще прозвучат някои от най-известните музикални творби на Вълдобрев за различни пиеси, играни както в България, така и в чужбина.

Отново от 19:00 но в Балабановата къща концерт ще изнесат Елеонор Валкенбург, сопран и Марта Шремпел, пиано, САЩ. Те ще изпълнят музика от американски композитори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).