Прекратиха делото срещу побойниците в Автото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:54 / 02.02.2006
2259
Приключи делото срещу седемте момчета, подсъдими за побоя над 16-годишен ученик от професионалната гимназия по автотранспорт в началото на ноември миналата година. В Пловдивския районен съд бяха призовани 27 свидетели и 2 вещи лица, но до изслушването на всички не се стигна.

Наказателният процес срещу 7-те момчета бе прекратен със споразумение, подписано от тях, адвокатите им и районната прокуратура. Те бяха съдени за дръзко хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на 16 годишния Костадин Алексиев, на когото с бой причиниха мозъчно сътресение и разстройство на съзнанието по време на урок. Сали Яшаров, Асен Асенов, Наско Гайтанджиев и Кадри Мехмедов получиха ефективни присъди от 6 месеца лишаване от свобода, които ще излежат в Трудово-възпитателния интернат в Бойчиновци. Там те ще изкарат дърводелски курс. Времето, което са прекарали в ареста и в интерната, ще бъде приспаднато от срока за излежаване на наказанието. Месец по-дълго в Бойчиновци ще остане братът на Сали - Орхан. По делото за съучастие бяха посъдими и Денислав Костов и Яшар Асанов. Те получиха съответно 3 и 1 година условни присъди, което пък се равнява на 5 и 3 години изпитателен срок.
Отпаднаха и наложените на всички мерки за неотклонение. 5 от момчетата на възраст между 15 и 17 години прекараха в ареста почти месец.

Подписаното споразумение влезе в сила веднага и има значението и последиците на влязла в сила присъда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).