Преливането на Марица е най-значимото събитие за пловдивчани през 2005

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:15 / 10.01.2006
1497
Преливането на река Марица по време на летните наводнения е най-значимото събитие за града ни според представителна анкета на Plovdiv24.com. В допитването взеха участие над 1 000 пловдивчани. Според 70,5% от съгражданите ни водната стихия и последвалото в следствие на нея питейно и битово безводие в града ни са оставили най-голям отпечатък в съзнанието ни през изминалата година. Преди няколко дни Пловдив се размина на косъм от същия инцидент, защото никой от управниците ни не си бе направил труда да отремонтира разрушената дига на една от помпените станции.

На второ място жителите под тепетата класираха няколкократното обгазяване на града ни със серен диоксид. Според 17.2% от допитаните това е най-значимото събитие случило се в града ни пре изминалата година. Тревожното в случая е, че отговорните за изследването на въздуха над Пловдив органи не счетоха за нужно да увдомят медии и общество за случващото се навреме и се наложи да се стигне до паника сред населениет, за да може да реагират.

На трето място остана снежната блокада и некомпетентността на управниците ни да се справят с нея. Още първият сняг изненада пловдивчани неприятно и града заприлича на снежна приказка. Приказка, която остави без ток, кабелна и интернет половин Пловдив. Гражданите не можех да използват и личните си автомобили, защото там където се чистеше се почистваха само главните булеварди а кварталните улуци трябваше да изчакат снега да се стопи. Падналите пък дървета потрошиха коли и покриви на жилищни сгради. Оказа се, че сгромолясалите се клони е трябвало да бъдат отстранени предварително профилактично, но пак някой не си бе свършил работата. За снежната стихия са дали гласа си 12.3% от анкетираните.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).