Премиера на сборник с разкази в културен център "Тракарт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 18.07.2013
828
Премиера на "Играта продължава" /разкази/ от Панчо Панчев ще се състои днес от 18.00 ч. в културен център "Тракарт".

Чрез своите разкази Панчо Панчев осмисля голямата тема за принадлежността. Тя е разположена на различни нива. Откроява се човекът от системата и намиращият се вън от нея. Появява се конфликтният въпрос за адаптацията и възможна ли е тя, прозира безпокойството за невъзможната комуникация и формалното и изражение. Светлата и тъмната страна на всекидневието рисуват привидно малкия човек и другия, който е фиксиран в своя моментен възход. Те неминуемо влизат в сблъсък и развръзката му е непредсказуема. 

Логиката да победи силният в момента естествено се проявява, но и понесеният удар разкрива моралната страна на проблема. На тази плоскост Панчо Панчев стига до трудното извеждане на финала. При неговите разкази той много често е необичаен. Изненадва с пестеливостта на изказа и внезапния обрат. Точно така, както става и в живота.

Панчо Панчев е роден през 1953 г. в с. Маноле, Пловдивска област. Завършил е българска филология в ПУ "П. Хилендарски" и магистратура в Центъра за пазарна икономика и предприемачество. Работил е като учител, сътрудник на периодичния печат, а от 1980 до 1996 г. - в органите на МВР. 

След това продължава в направление "Банкова сигурност" в ТБ "Биохим" и "Хеброс Банк" АД. В момента е управител на фирма за охрана и Център за професионално обучение "Информа" ЕООД.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).