![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Преподавател от УХТ Пловдив с престижна награда | ||||||
| ||||||
Динкова участва в разработката заедно с Engelinda Janse van Rensburg (мениджър по качеството в Ceres Fruit Processors Ltd - Южна Африка), Begüm ÖNAL (постдокторант в AZTI - Турция), Faiza Wahab (администратор и финансов служител в Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH - Пакистан) и Marta Szumiata (хранителен технолог - Полша). Проектът, съфинансиран от Университета във Варшава и EIT Food и ръководен от Университета в Кеймбридж, дава възможност на предприемачите от агро-хранителния сектор да изследват, и развиват нови бизнес идеи и продуктови концепции, които биха могли да помогнат приема на плодове и зеленчуци да стане по-устойчив не само по време на COVID-19, но и при бъдещи смущения на пазара - климатични промени и други пандемии. MAKEathon е международно събитие, което събра над 30 участници от 21 държави с различен произход. То се проведе онлайн във Варшавския университет. По време на MAKEathon шест екипа работиха по концепции и прототипи на продукти, които имат потенциала да облекчат различни проблеми с мащабно въздействие върху обществото, осигурено от няколко играчи от сектора на плодовете и зеленчуците, които са в основата на това по-широко предизвикателство. |
Още по темата: | общо новини по темата: 717 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/120 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg