Препродажбата на билети продължава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
20:20 / 15.06.2024
12716
Пловдивчанин е бил неприятно изненадан, след като е получил употребен автобусен билет за линия номер 4. 

Гражданинът сигнализира екипа на Plovdiv24.bg за нередността.

"Аз и вероятно хиляди пловдивчани силно се надяваме електронното таксуване в Пловдив да се въведе, както по договор след дни! 

Неистовото очакване е резултат, както всички знаят, от масовото препродаване на стари билетчета от шофьорите на частните фирми които знаят, че след 6 часа вечер, както и уикенда, няма кой да ги провери!

В момента отново (за пореден път) ми беше предоставено такъв билет в линия 4 (на спирка 90, 20.50 часа кола PB1693АЕ).

Силно се надявам, че след въвеждането на електронното таксуване Община Пловдив ще има по-голям контрол и тази порочна практика ще бъде спряна, наред с пропускането на спирки и късни курсове."

Припомняме, че в началото на май 2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране от НАП и Института по метрология на новата система за електронно таксуване в обществения транспорт в града.

Лицензирането е необходимо, за да може да се издават бележките от терминалите, както и да се купуват билети от шофьорите на автобусите. Вероятно преди издаването на сертификата двете институции ще поискат пилотно пускане на системата поне по една линия, прогнозира тогава заместник-кметът по транспорт Савина Петкова. 

До момента с новите устройства за електронно таксуване са оборудвани над 222 автобуса на пловдивските превозвачи. Монтирането на валидатори във всички градски рейсове се извършва поетапно и трябва да приключи до средата на лятото. Пътниците ще могат да си купуват билети през мобилно приложение или с банкова карта през валидаторите в автобусите. 

До пълното въвеждане на системата гражданите ще могат да се таксуват и през кондуктор. Към момента не е ясно дали ще има разлика в цената на билета, когато се купува от електронно или на хартия.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1082):
16.09.2024 Костадин Димитров: Оставката на Савина Петкова си е нейно решение
16.09.2024 Савина Петкова: Откровеното невежество, придружено със силова арогантност и безпардонно незачитане на знанията, опита и труда на другите, не мога да приема
16.09.2024 Трус в община Пловдив в ранни зори, заместник-кмет хвърли оставка!
12.09.2024 Градският транспорт на Пловдив обратно в Google Maps
12.09.2024 Кметът каза какво предстои по казуса със заместник-кмета по транспорт
11.09.2024 Савина Петкова: Много е тъжно! Не им прави чест, а са млади хора
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).