Престъпленията с бюджетни средства влизат в закона "Петканов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 27.12.2006
1420
Избягването на плащания на данъчни задължения в големи размери и преследване на престъпления с бюджетни средства да бъдат включени в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, известен повече като закона “Петканов”.Това предлага народният представител Захари Георгиев.

Преди Коледната ваканция той депозира в правната комисия на 40-то НС Закон за изменение и допълнение на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. След влизането в сила на 13 октомври т. г. на поправките в Наказателния кодекс, депутатът Захари Георгиев откри пропуск в закона. Проблемът е свързан с работата на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, която няма компетенции по деяния с много по-висока степен на обществена опасност.

Захари Георгиев предлага изменение, което засяга престъпления по “присвояване на суми от държавния бюджет в големи размери и трансформирането им в значително имущество”.

Корекцията ще “поправи” законодателните пропуски и ще осигури по-големи правомощия на съдебната власт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).